Alumni

Arenaakademins är en språngbräda ut i rörelsen för progressiv opinionsbildning. Utbildningen ger inte bara fördjupade kunskaper i ekonomisk politik, arbetsmarknadspolitik och välfärdsfrågor, utan är även en start för ditt politiska nätverk. Därför fortsätter Arenaakademin efter att du har genomgått programmet!

Tidigare deltagare träffas minst en gång om året i samband med Arenagruppens vårmingel och utbyter erfarenheter från tiden som gått. På så sätt får du lära känna andra alumner och vidga ditt nätverk ännu mer. I den mån det efterfrågas kan Arenaakademin i vissa fall också erbjuda möjlighet till praktik och uppsatsskrivande i framtiden för deltagarna.

Här kan du bekanta dig med de som gått Arenaakademin tidigare.


2019 års deltagare i Arenaakademin

Begmohammed Derakshande-Tomadj
Arbetar som ombudsman på Akademikerförbundet SSR och har läst politices kandidatprogram.

Elin Hellqvist
Är ledamot samt vice ordförande för Helsingborgs arbetarekommun (S) och har en kandidatexamen i genusvetenskap.

Filippa Kalle
Arbetar som skolinformatör på RFSU och har en master i politices med statsvetenskaplig inriktning.

Hanna Kretz
Är pressansvarig på fackförbundet Forena och har en kandidatexamen i marknadskommunikation från IHR.

Henrik Malmrot
Är förbundsordförande för Ung Vänster och har en kandidatexamen i globala studier.

Jakob Stone
Är politisk sekreterare för Socialdemokraterna i Region Uppsala. Har gått politices kandidatprogram med inriktning statskunskap.

Josef Svantesson
Läser juristprogrammet och är aktiv i Amnestys styrgrupp för internationell straffrätt.

Karina Cubilla
Organisationsutvecklare för S-studenter. Ordförande för LO Skånes regionala ungdomskommitté åren 2016-2018.

Nadia Feshari
Har en politices masterexamen och en magister i genusvetenskap.

Niclas Helander
Arbetar som målare och är förtroendevald ungdomsansvarig och rekryterare i Svenska Målareförbundet och LO.

Oscar Eriksson
Arbetar som studerandeombudsman på fackförbundet ST och har en kandidatexamen i statsvetenskap.

William Olsson
Är engagerad i Miljöpartiet och studerar retorik och opinionsbildning samt statsvetenskap.


2018 års deltagare i Arenaakademin

Jonathan

Jonathan Grosin, 23 år, Stockholm

Jonatan Grosin har precis avslutat sin fjärde termin på Handelshögskolan i Stockholm. Vid sidan av studierna är han engagerad i Socialdemokratiska Ekonomklubben vid Handelshögskolan och skribent på viharraknatpadethar.se. Jonathan har tidigare suttit i styrelsen för Judiska Ungdomsförbundet i Sverige, en ideell paraplyorganisation som stöttar judiskt ungdomsliv i Sverige.

Ida

Ida Stiller, 24 år, Stockholm

Ida Stiller läser en kandidat i retorisk och litterär kommunikation på Uppsala universitet. Vid sidan av studierna arbetar hon som frilansjournalist och skolinformatör på RFSU. Ida skriver gärna kultur- och opinionsjournalistiskt om sina hjärtefrågor som finns i den feministiska sexualpolitiken.

Per Markus

Per Markus Risman, 22 år, Enköping

Per Markus Risman är uppvuxen i Enköping, bor i Uppsala och jobbar i Stockholm. Han har ett brett ideellt engagemang. Per Markus är tidigare vice förbundsordförande för jagvillhabostad.nu och är numera styrelseledamot i Vänsterpartiet i Uppsala län och Landsrådet för Sveriges ungdomsorganisationer – LSU. Till vardags jobbar Per Markus som organisatör på Seko Sjöfolk i Stockholm.

Fredrik

Fredrik Strelert, 24 år, Lund

Fredrik Strelert arbetar som pressekreterare för Socialdemokraterna i Stockholms läns landsting. Han har en kandidatexamen i statsvetenskap med inriktning mot medie- och kommunikationsvetenskap från Stockholms och Lunds universitet. Bredvid studierna har Fredrik varit engagerad inom S-studenter och suttit i Akademikerförbundet SSR:s förbundsstyrelse.

Emma

Emma Nilsson, 27 år, Nyhamnsläge

Emma Nilsson är förbundssekreterare för Dramatikerförbundet. Hon har tidigare arbetat som ombudsman för S-studenter och studerat en fil. kand. i kommunikationsvetenskap och filmvetenskap vid Linnéuniversitetet. Emma har också varit ledamot av Sveriges Förenade Studentkårers styrelse.

Filippa

Filippa Ronquist, 26 år, Uppsala/Stockholm

Filippa Ronquist har en examen i statsvetenskap från Oxford University. För närvarande arbetar hon som strategikonsult med fokus på ekonomisk analys inom näringslivet i London. Filippa har tidigare erfarenhet som konsult vid FN:s jordbruksorgan i Rom och som forskningsassistent vid Ratioinstitutet i Stockholm.

Isabella

Isabella Hagnell, 25 år, Skurup

Isabella Hagnell är generalsekreterare för Sveriges Dövas Riksförbund. Hon har studerat juristprogrammet vid Stockholms universitet och har också varit vice ordförande för Stockholms universitets studentkår. Isabella har erfarenhet av många förtroendeuppdrag och långt engagemang inom S-studenter.

Marika

Marika McAlevey, 25 år, Stockholm

Marika McAlevey arbetar som kommunikatör för Fairtrade Sverige. Hon har studerat ett kandidatprogram i freds- och utvecklingsstudier vid Uppsala universitet. Marika har också skrivit om utrikespolitik för Utrikespolitiska institutet, Svenska FN-förbundet och Unga Feminister, och sommarjobbat på Kriminalvården.

Susanna

Susanna Kierkegaard, 22 år, Stockholm

Susanna Kierkegaard arbetar som ledarskribent på Aftonbladet. Hon har en kandidatexamen i filosofi, politik och ekonomi från Oxfords universitet. Susanna har också arbetat med migration, regional utveckling och grundläggande rättigheter som politiskt sakkunnig hos Socialdemokraterna i Europaparlamentet.

Anja

Anja Olin Pape, 27 år, Göteborg

Anja Olin Pape arbetar som konsult och utvecklar projekt för arbetsmarknad, integration och unga. Hon har studerat Europastudier vid Göteborgs universitet. Anja är ordförande för Europarådets rådgivande organ för ungdomsfrågor. Hon har tidigare varit styrelseledamot för Landsrådet för Sveriges ungdomsorganisationer – LSU.

Victoria

Victoria Frisk Garcia, 24 år, Upplands Väsby

Victoria Frisk Garcia arbetar som konsult på kommunikationsbyrån Reformklubben. Hon har en kandidatexamen i genusvetenskap vid Uppsala universitet och har även studerat statsvetenskap vid Försvarshögskolan. Victoria har gjort praktik på Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet (IKFF) och är idag skribent för deras tidning Fred och Frihet.

Max

Max Vesterlund Karlsson, 23 år, Stockholm

Max Karlsson är uppvuxen i Rågsved i södra Stockholm och arbetar som paralegal på Hyresgästföreningen. Idag är Max fackligt engagerad som Ungt språkrör för Handelsanställdas förbund och engagerad som aktivist i föreningarna Fatta! och Nattskiftet. År 2013 var han med och grundade föreningen Fler Unga som arbetar för unga med representation och opinionsbildning.

Anna

Anna Berglund, 24 år, Stockholm

Anna Berglund arbetar som ekonom på en biståndsorganisation. Hon har en politices kandidatexamen i nationalekonomi från Lunds universitet. Hon har länge varit engagerad inom kvinno- och tjejjoursrörelsen och varit ordförande för Tjejjouren i Lund. Anna har också praktiserat vid Utrikesdepartementets Afrikaenhet.

Simon

Simon Andersson, 23 år, Härnösand

Simon Andersson har studerat politik och samhällsutveckling på Luleå universitet. Vid sidan av studierna har han varit engagerad i SSU och kommunpolitiker för Socialdemokraterna i Luleå. Han har också varit redaktionsmedlem i S-studenters idépolitiska tidsskrift Libertas.

2017 års deltagare i Arenaakademin:


Fatima Osman, 24, Stockholm
Fatima läser sin fjärde termin på juristprogrammet vid Stockholms Universitet. Vid sidan av studierna spelar hon skivor på klubbar i Stockholm och jobbar som åklagaradministratör på Södertörns åklagarkammare. Fatima är en av grundarna till Kultwatch, en opinionsbildande kulturplattform med fokus på normkritik.


Henric Södergren, 24, Stockholm
Henric läser en master i allmän psykologi och är ordförande för Stockholms Universitets Studentkår. Vid sidan av sitt uppdrag är han aktiv i Feministiskt Initiativ i Storstockholm där han sitter i styrelsen. Sist, men inte minst, leder Henric en rollspelsförening med koppling till Sverok.


Edward Johansson, 24, Timrå
Edward har bott och jobbat i Australien. Där har han pluggat kurser inom området restaurang och management. 2015 flyttade han tillbaka till Sverige och började engagera sig i Hotell- och Restaurangfacket. Idag är Edward fackligt förtroendevald på sin arbetsplats samt skolinformatör för LO-distriktet i Stockholm.


Nasra Salim, 19, Bro
Nasra Salim är multikonstnär med fokus på poesi, fotografi, dokumentärt berättande och måleri. Som poet har hon deltagit på poesiscenerna Revolution Poetry och Förenade förorter. Nasras poesi är såväl politisk som samhällskritisk och handlar ofta om social och ekonomisk ojämlikhet.


Andreas Hellström, 23, Fagersta
Andreas arbetar som operatör på Karl Hedin Sågverk och är fackligt förtroendevald på sin arbetsplats och på regional nivå inom GS-facket, facket för skogs-, trä- och grafisk bransch. Som en del av sitt fackliga engagemang intresserar sig Andreas särskilt för frågor kopplat till feminism.


Felicia Nilsson, 26, Stockholm
Felicia har varit aktiv i och anställd på Handelsanställdas Förbund och på LO. Idag arbetar hon som Art director på reklambyrån Klirr och ideellt för Vänsterpartiet i Storstockholm. Felicia har utbildat sig till illustratör och art director vid Berghs School of Communication.


Hamza Ibrahim, 24, Malmö
Hamza är medgrundare av och tidigare ordförande för Ensamkommandes Förbund. Just nu läser han ett kandidatprogram i globala politiska studier vid Malmö Högskola och arbetar med ensamkommande ungdomar på ett asylboende. Hamza är initiativtagare till ett ungdomsråd vid Migrationsverket och genom detta rådgivare till verkets generaldirektör i frågor om ensamkommande barn.


Stina Pettersson, 21, Stockholm
Stina har vuxit upp och gått i skolan i flera olika länder. Idag studerar hon internationella relationer vid School of Oriental and African Studies (SOAS) i London. Stina är aktivist och fokuserar på frågor om miljöförstöring och migranters rättigheter. Stina har även varit engagerad i konstnätverket Femmetopia.


Shade Amao, 25, Sundbyberg
Shade har en dubbel kandidatexamen i statskunskap samt media och kommunikation från Uppsala Universitet. Hon har även varit aktiv i Uppsala Universitets Studentkår och skrivit om kulturfrågor för deras tidning Ergo. Idag jobbar Shade som kommunikatör på Fryshuset i Stockholm.


Frida Gunnarsson, 25, Västerås
Frida har läst en pol. kand. vid Uppsala Universitet och arbetar idag som analytiker på Governo, ett konsultbolag med inriktning mot offentlig sektor. Vid sidan av arbetet är hon aktiv i S-studenter och har ett djupt engagemang i frågor kring missbruk och narkotikapolitik.


Ilyas Hassan, 25, Husby
Ilyas läser femte terminen på sjuksköterskeprogrammet vid Umeå universitet. Vid sidan av studierna är han en av talespersonerna för rörelsen Förorten mot våld som engagerar sig mot de skjutningar som ägt rum i städernas ytterområden. Ilyas är också en återkommande skribent i ETC Stockholm där har skriver krönikor om dagspolitiska frågor.


Hanna Bergman, 21, Linköping
Hanna sitter i styrelsen för Feministiskt Initiativs ungdomsförbund Unga Feminister. Där är hon talesperson för bostads- och samhällsplaneringsfrågor och även medlemsansvarig. Under nästa år väntas Hanna vara med och leda Unga Feministers valrörelse. Hanna är även LSU – Sveriges ungdomsorganisationers representant till FN:s generalförsamling 2017. Till hösten börjar hon studera freds- och konfliktvetenskap vid Lunds Universitet.


Ida Colliander, 27, Järfälla
Ida har läst visuell kommunikation vid Malmö Högskola och till copywriter vid Berghs School of Communication. Idag arbetar hon på kommunikationsbyrån B-Reel som just copywriter. Vid sidan av arbetet är Ida aktiv i Vänsterpartiet i Järfälla.

Utöver ovan nämnda deltagare består Arenaakademin 2017 av ytterligare två personer som har valt att vara anonyma.

2016 års deltagare i Arenaakademin:

Semanur
Semanur Taskin, 22, Stockholm
Semanur Taskin studerar till läkare på Karolinska Institutet i Stockholm. Hon har tidigare varit språkrör för Grön Ungdom i Stockholmsregionen, där hon bland annat var en av initiativtagarna till manifestationen Refugees Welcome. Semanur är även engagerad i det muslimska civilsamhället.

Eric
Eric Tegnander, 23, Ystad
Eric Tegnander har ett långt engagemang i den svenska nykterhetsrörelsen. Eric gick med i Ungdomens Nykterhetsförbund (UNF) 2008 och är sedan tre år tillbaka förbundsordförande för organisationen. Eric har även läst till civilekonom vid Lunds Universitet.

Brinda
Brinda Gangopadya Lundmark, 25, Stockholm
Brinda Gangopadya Lundmark har en kandidatexamen i internationell politik från School of Oriental and African Studies (SOAS) vid University of London. Brinda har även praktiserat på Svenska ambassaden i Amman där hon sysslade med med politisk och humanitär bevakning av Mellanöstern.

Kasja
Kajsa Nordin, 23, Umeå

Kajsa Nordin är fackligt förtroendevald i Handelsanställdas förbund där hon engagerar sig i ungdoms- och medlemsfrågor. Under 2015 gick hon Handels spetsutbildning för framtida ledare. Kajsa är även aktiv i fackliga frågor på lokal och central nivå i Ung Vänster och Vänsterpartiet.

Erik
Erik Gunnarsson, 24, Lindesberg

Erik Gunnarsson har en kandidatexamen i idéhistoria från Stockholms Universitet och är nyss hemkommen från en utbytestermin i New Jersey i USA. Erik är aktiv i Miljöpartiet och har bland annat suttit i styrelsen för Grön Ungdom i Stockholmsregionen. Erik har även arbetat som utbildare för RFSL.

Pernilla
Pernilla McAlevey, 25, Stockholm

Pernilla McAlevey är nyutexaminerad jurist från Stockholms Universitet. Tidigare har Pernilla varit förtroendevald i SACO Studentråd och har även engagerat sig i organisationen Asylrättsstudenterna. Pernilla har också studerat statsvetenskap och nationalekonomi vid Uppsala Universitet.

Liza
Liza Jakobsson, 26, Orust/Stockholm
Liza Jakobsson är utbildad journalist och har bland annat jobbat som redaktör och nyhetsreporter på Ystads Allehanda. I dag håller hon på att ta sin kandidatexamen i ekonomisk historia vid Lunds Universitet och extraknäcker regelbundet som litteraturkritiker i P4 Malmöhus.

Sonia
Sonia Ericstam, 25, Stockholm
Sonia Ericstam studerar på juristprogrammet vid Lunds Universitet och är nyligen tillbaka i Sverige efter att ha gjort sin praktik vid FN i New York. Sonia har även läst journalistik tidigare och bland annat varit redaktionschef för Juridisk Publikation i Lund.

Conrad
Conrad Palmcrantz, 21, Gävle

Conrad Palmcrantz har sin bakgrund inom SSU, där han bland annat har jobbat som ombudsman i valrörelsen 2014. Vid sidan av sitt politiska engagemang läser Conrad till jurist på Stockholms Universitet. Läsåret 2015/2016 gjorde Conrad praktik på ett människorättscenter i Honduras.

Lisa
Lisa Palm, 24, Södertälje

Lisa Palm har under lång tid varit drivande i Unga Feminister. Under hennes tid som sammankallande i styrelsen växte ungdomsförbundet från 100 medlemmar till över 7000. I dag jobbar Lisa som fritidsledare i Södertälje och sitter Stockholms stads kommunfullmäktige för Feministiskt initiativ.

Utöver ovan nämnda deltagare har Arenaakademin 2016 bestått av ytterligare en person som har valt att vara anonym.

2015 års deltagare i Arenaakademin:

Processed with VSCOcam with m5 preset
Shimeng Zhou, 25, Tyresö
Shimeng Zhou har studerat statsvetenskap vid Uppsala universitet och läser just nu till en masterexamen i samhällsgeografi och hållbarhet vid University of Oxford. Shimeng har tidigare engagerat sig i Utrikespolitiska Förbundet, där hon bland annat har haft uppdraget som förbundssekreterare.

Linden sierra
Carl Lindén, 24, Stenungssund
Carl Lindén läser civilingenjörs- och lärarprogrammet med inriktning mot matematik och fysik vid Kungliga Tekniska Högskolan. Carl är engagerad i och har haft en ledande roll i den socialdemokratiska studentföreningen på skolan. Tidigare har Carl även studerat till militärtolk i ryska vid Försvarets Tolkskola.

Lidström twitter
Hanna Lidström, 21, Stockholm
Hanna Lidström sitter i Grön Ungdoms förbundsstyrelse och ansvarar där bland annat för klimat- och miljöfrågor. Till vardags arbetar Hanna som politisk sekreterare för Miljöpartiet i Haninge. Vid sidan av det är Hanna skribent på Politism och spelar skivor på Stockholms klubbscen.

BIM
Bim Eriksson, 23, Botkyrka
Bim Eriksson är serietecknare och släpper sin debutbok i år. Bim har studerat konst och grafisk kommunikation i Sverige och Danmark. Bim har tidigare varit ideellt aktiv i SSU. Idag är Bim ordförande för Kultur- och fritidsnämnden i Botkyrka samt fullmäktigeledamot i samma kommun.

IMG_2992
My Sternberg, 24, Tyresö
My Sternberg är aktiv i Handelsanställdas förbund på lokal och regional nivå och arbetar även med medlemsfrågor i samma fackförbund. Vid sidan av sitt engagemang arbetar My i butik och läser personalvetenskap vid Stockholms universitet. My är även en del av Ung Vänsters fackliga utskott.

Mansour slumber

Ahmed Mansour, 25, Helsingborg
Ahmed Mansour jobbar som organizer på Svenska Transportarbetareförbundet. Mansour har länge varit engagerad i SSU och i politiska, kulturella och sociala frågor som rör ungdomar i Helsingborg.

Wärmark slumber
Matilda Wärmark, 26, Haninge
Matilda Wärmark har studerat statsvetenskap och nationalekonomi i Uppsala. Idag är Matilda biträdande sekreterare för 2014 års statliga demokratiutredning. Tidigare har Matilda varit aktiv i Haninge ungdomsråd och i Sveriges ungdomsråd. Utöver detta har Matilda också arbetat som forskningsassistent vid Ratio – Näringslivets forskningsinstitut.

Salmi aden
Johanna Salmi, 24, Stockholm
Johanna Salmi studerar till civilingenjör med inriktning mot samhällsbyggnad och stadsplanering vid Kungliga Tekniska Högskolan. Vid sidan av studierna engagerar sig Johanna i Socialdemokratiska Teknologer där hon är ordförande. Johanna ingår även i nätverket Unga utredare.

Torstensson aden
Johan Torstensson Miörner, 26, Bjärnum
Johan Torstensson har studerat pedagogik, didaktik, svenska och historia vid Malmö Högskola. Idag arbetar Johan som gymnasielärare i Lund och är fackligt aktiv på lokal nivå i Lärarnas Riksförbund. Johan har även studerat musik vid Karlstad Universitet och frilansar som musiker.

Ahmadi
Mediha Ahmadi, 25, Malmö
Mediha Ahmadi är nationell projektledare mot intolerans och rasism på Fritidsforum. Tidigare har Mediha jobbat på SSU med bas i Malmö och haft en rad förtroendeuppdrag för Socialdemokraterna, bland annat som ordinarie ledamot i Malmö stads kommunfullmäktige. Mediha har studerat fritidsvetenskap på Malmö Högskola.

Nelson
Veronica Nelson, 22, Lidingö
Veronica Nelson studerar ekonomi på Handelshögskolan i Stockholm. Där engagerar Veronica sig i Handelshögskolans feministförening och sitter i styrelsen för Socialdemokratiska Ekonomklubben. Vid sidan av studierna och engagemanget på högskolan är Veronica volontär vid Stockholms Tjejjourer.

Utöver ovan nämnda deltagare har Arenaakademin 2015 bestått av ytterligare en person som har valt att vara anonym.