Ansökan

Arenaakademin tar emot ansökningar mellan 3 och 30 april. Skicka din ansökan till akademin@arenagruppen.se.

För att din ansökan ska vara komplett behöver den innehålla följande:

  • Ett personligt brev där du berättar om vem du är
  • Ett CV
  • En kortare argumenterande text (4 500–8 000 tecken inkl. blanksteg)

2017 års tema för den argumenterande texten är ”Vad sjutton vill vänstern?”. I texten presenterar du dina tankar och idéer om vad den progressiva vänstern bör göra för vägval. Det kan vara tankar kring hur vi tar tillbaka initiativet i svensk politik, hur vi vinner förtroende på bred front eller någonting helt annat. Var står vi idag och – framförallt – vart borde vi vara imorgon? Vi ser gärna att din text kretsar kring något av Arenagruppens fokusområden: arbetsmarknadspolitik, ekonomisk politik och välfärdspolitik.

De kandidater som har bäst ansökningar går vidare till en andra ansökningsomgång där du spelar in en kort presentationsfilm av dig själv. Utifrån materialet gör vi sedan en sammanvägd bedömning av varje kandidat och väljer slutligen ut vilka som antas till programmet.

Besked om antagning lämnas senast den 12 juni.

Arenaakademin strävar efter att anta en blandad och dynamisk grupp som i största möjliga mån speglar det svenska samhället. För att undvika snedrekrytering gällande deltagarnas bakgrund tillämpar vi jämställdhets- och mångfaldskriterier i urvalsprocessen.

Tyvärr har Arenaakademin bara möjlighet att anta som högst 15 personer. Det innebär att vi kommer att behöva tacka nej till ett stort antal sökande. Vi uppmanar alla våra sökande som inte kommer in i år att återkomma med ansökningar inför nästa års omgång av Arenaakademin.